Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött paprika húsgombóccal

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 1 bögre rizs
  • 3 db TV paprika
  • 1 üveg paradicsomlé
  • 2 ek cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 2 ek liszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 csipet bors
  • 1 fej vöröshagyma (kicsi)
  • 2 db tojás

Elkészítés

    1. A rizs t olajon felmelegítjük, majd hozzáöntünk 2 bögre vizet, 1 csipet sót, és addig főzzük, amíg a vizet be nem szívja (egy kevés maradhat rajta). A tűzről levéve fedővel letakarjuk, és hagyjuk, hogy a maradék vizet is magába szívja. Hagyjuk kihűlni.
    2. Előkészítjük a gombócokat: a kihűlt rizs t és a darált húst összekeverjük. Sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan összedolgozzuk.
    3. A paprikát kicsumázzuk, a töltelékkel megtöltjük, a maradékból gombócokat formázunk.
    4. A rántáshoz felmelegítjük az olajat vagy zsírt, beleszórjuk a lisztet. Néhány percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsomlét, 2 dl vizet, 1 csipet sót, a felaprított hagymát. Elkeverjük és felforraljuk. 
    5. Alacsony hőfokon pároljuk. Beletesszük a gombócokat meg a paprikákat és puhára főzzük. Végül megszórjuk a cukorral. 

    A legfinomabb töltött paprika >>> 

    Töltött paprika árpakásával >>> 

    Ünnepi töltött paprika >>> 


Megjegyzés

Lehet készíteni csak töltött paprikával, de lehet készíteni csak gombócokkal is. Én azt javaslom, hogy 2-3 töltött paprikát tegyünk bele mindig, mert az íze isteni lesz tőle. Ha van lehetőségünk, akkor saját magunk által sütött friss házi kenyérrel kínáljuk.

GyZsuzsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin