Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött paprika húsgombóccal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg darált hús
  • 1 bögre rizs
  • 2-3 darab TV paprika
  • 1 üveg paradicsomlé vagy 2-3 nagy konzerv sűrített paradicsom
  • kevés víz
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint cukor
  • kevés olaj vagy zsír
  • kevés liszt
  • kevés pirospaprika
  • ízlés szerint bors (fekete és fehér)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 tojás

Elkészítés

    Elkészítés: A rizst megpárolom (1 bögre rizs, 2 bögre víz). Olajon felmelegítem, majd hozzáöntöm a 2 bögre vizet, sózom, és addig főzöm, míg a vizet beszívja, egy kevés maradhat rajta. Utána fedővel letakarom, és hagyom, hogy a maradék vizet is magába szívja. Kihűtöm.

    Előkészítem a gombócokat. A kihűlt rizst és a darált húst összekeverem. Fűszerezem, sózom, borsozom. Hozzáadom a 2 tojás, és jól összedolgozom.

    A paprikát kicsumázom, a töltelékkel megtöltöm. Hagyok gombócokat is.

    A rántást elkészítem. Felmelegítem az olajat vagy zsírt, 2-3 fakanálnyi lisztet teszek hozzá, kevés ideig főzöm, elzárom a gázt, és hozzáadom a pirospaprikát.

    A paradicsomlét felteszem főni a kis fej vöröshagymával és egy kevés sóval, vízzel hígítok rajta egy kicsit. Mikor felforrt, hozzáöntöm a rántást, ízlés szerint sózom, cukrozom. Beleteszem a gombócokat meg a paprikát, és puhára főzöm.

    Friss kenyérrel kínálom. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Lehet készíteni csak töltött paprikával, de lehet készíteni csak gombócokkal is. Én azt javaslom, hogy 2-3 töltött paprikát tegyünk bele mindig, mert az íze isteni lesz tőle. Ha van lehetőségünk, akkor saját magunk által sütött friss házi kenyérrel kínáljuk.

GyZsuzsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin