Töltött paprika gluténmentesen

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg darált hús
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • olaj
  • bors
  • 10 dkg barna rizs
  • 1 db tojássárgája
  • 1 l cukormentes, 100%-os paradicsomlé
  • 6 dkg 100%-os sűrített paradicsom
  • 4 db paprika
  • 1-2 ek barnarizs-liszt
  • nádcukor
  • bazsalikom
  • majoránna
  • csipetnyi pirospaprika
  • A rántáshoz:
  • 1,5 ek zsiradék
  • 2 csapott ek rizsliszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kk fűszerpaprika

Elkészítés

    1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, felöntjük 1/2 dl vízzel, megsózzuk, ízesítjük a zúzott fokhagymával, és ízlés szerit megfűszerezzük az őrölt borssal. Készre pároljuk. 
    2. A barna rizst megfőzzük, és közben elkészítjük a gluténmentes rántást. Kevés zsiradékon, közepes lángon megpirítjuk a lereszelt vöröshagymát, majd hozzáadjuk a lisztet, és további 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a fűszerpaprikát és a finomra vágott petrezselymet. 
    3. Felöntjük 2 dl vízzel, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet és a sűrített paradicsomot, majd habverővel csomómentesre keverjük. (Ha nem elég édes, cukrozzuk meg kedvenc édesítőnkkel.)
    4. A kész darált húst kinyomkodjuk, és összekeverjük a főtt rizzsel, a tojássárgájával és a barnarizs-liszttel. A paprikákat betöltjük, a megmaradt darált húsból pedig gombócokat formázunk.
    5. A gombócokat a paradicsomszószba rakjuk, és fedő alatt, alacsony fokozaton 15 perc alatt készre főzzük őket. (Nem szabad forralni, kevergetni vagy rázogatni.)
    6. Egy fazékba a burgonyákat héjjal együtt sós, hideg vízbe tesszük, és magas fokozaton forrásig hevítjük. Ezután lefedjük, és közepes fokozaton puhára főzzük. Ha megpuhultak a burgonyák, leöntjük a főzővizet, majd pihentetjük, és kb. 30 percig hűtjük. Ezután lehúzzuk a héját, és nagyobb darabokra vágjuk.

    Olvass tovább a recept szerzőjéről, a mindenmentes étkezésről >>> 


Megjegyzés

A rizslisztet illetve a kukoricalisztet nem lehet világosbarnára pirítani. Vigyázzunk, mert a rizslisztes, kukoricalisztes rántás először hígnak tűnik, de pár perc múlva besűrűsödik.
A receptet megtaláljátok FELCSIKI TÜNDE: MENTES PILLANATOK című könyvében!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin