Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött paprika gazdagon

Hozzávalók

  • 1 l paradicsomlé
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1/2 db zeller
  • zellerlevél
  • 2 db hagyma
  • bors
  • 8 db paprika
  • 2 mk fűszerpaprika
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 dl rizs
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 db paradicsom
  • 3 ek olaj
  • 2 ek liszt (+ paprika végére szórt liszt)
  • cukor (vagy édesítőszer)
  • 10 dkg csigatészta

Elkészítés

    1. Fazékba öntjük a paradicsomlevet, hozzáadunk fél liter vizet, majd beletesszük az apróra vágott petrezselyemgyökeret, zellert, zeller zöldet, valamint egy hagymát egészben, végül sózzuk, borsozzuk.
    2. Amíg felforr, a paprikákat kimagozzuk úgy, hogy szépen egyben maradjanak. Az egyik hagymát apróra vágjuk és 1 evőkanál olajon megdinszteljük, majd hozzáadunk egy kávéskanál pirospaprikát.
    3. Ezt beletesszük a darált húsba, amit jól összekeverünk megmosott rizzsel, kis sóval, borssal, valamint az apróra vágott petrezselyemzölddel. Ezt a keveréket a paprikákba töltjük, majd a paprikák végét belisztezzük.
    4. Ha marad még töltelék, gombócokat formálunk belőle és azokat is megfőzzük. Ha a leves felforrt, beletesszük a paprikákat, és a gombócokat is, valamint a paradicsomokat cikkekre vágva.
    5. Miután megpuhultak a töltelékek, a hagymát kivesszük a levesből, ugyanis csak az íze miatt adtuk a töltött paprikához.
    6. Elkészítjük a rántást: 2 evőkanál olajhoz 2 evőkanál lisztet adunk, összekeverjük, hozzáadunk 1 kávéskanál pirospaprikát, majd felöntjük 2-3 dl hideg vízzel, és alaposan elkeverjük. Ha felforrt, beleöntjük a levesbe. Összefőzzük, majd cukorral vagy édesítőszerrel ízesítjük. 
    7. Egy kisebb fazékban sós vizet forralunk és ebben kifőzzük a csigatésztát. Tálaláskor ebből is teszünk a tányérba, majd rámerjük a forró levest. 

    PAPRIKÁS KÖLESRIZOTTÓ>>> 

    CSIRKEHÚSOS TÖLTÖTT PAPRIKA>>> 

    PAPRIKÁBAN SÜLT TOJÁS>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin