Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött paprika gazdagon

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Fazékba öntjük a paradicsomlevet, hozzáadunk fél liter vizet, majd beletesszük az apróra vágott petrezselyemgyökeret, zellert, zeller zöldet, valamint egy hagymát egészben, végül sózzuk, borsozzuk.
  2. Amíg felforr, a paprikákat kimagozzuk úgy, hogy szépen egyben maradjanak. Az egyik hagymát apróra vágjuk és 1 evőkanál olajon megdinszteljük, majd hozzáadunk egy kávéskanál pirospaprikát.
  3. Ezt beletesszük a darált húsba, amit jól összekeverünk megmosott rizzsel, kis sóval, borssal, valamint az apróra vágott petrezselyemzölddel. Ezt a keveréket a paprikákba töltjük, majd a paprikák végét belisztezzük.
  4. Ha marad még töltelék, gombócokat formálunk belőle és azokat is megfőzzük. Ha a leves felforrt, beletesszük a paprikákat, és a gombócokat is, valamint a paradicsomokat cikkekre vágva.
  5. Miután megpuhultak a töltelékek, a hagymát kivesszük a levesből, ugyanis csak az íze miatt adtuk a töltött paprikához.
  6. Elkészítjük a rántást: 2 evőkanál olajhoz 2 evőkanál lisztet adunk, összekeverjük, hozzáadunk 1 kávéskanál pirospaprikát, majd felöntjük 2-3 dl hideg vízzel, és alaposan elkeverjük. Ha felforrt, beleöntjük a levesbe. Összefőzzük, majd cukorral vagy édesítőszerrel ízesítjük. 
  7. Egy kisebb fazékban sós vizet forralunk és ebben kifőzzük a csigatésztát. Tálaláskor ebből is teszünk a tányérba, majd rámerjük a forró levest. 

PAPRIKÁS KÖLESRIZOTTÓ>>> 

CSIRKEHÚSOS TÖLTÖTT PAPRIKA>>> 

PAPRIKÁBAN SÜLT TOJÁS>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss