Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött paprika főtt krumplival

MME MME
75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Zeller

Elkészítés

  1. A töltött paprika töltelékéhez a hagymát finomra aprítjuk, majd megfonnyasztjuk az olajon a zúzott fokhagymával együtt. A tűzről lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával, majd ha már nem forró, alaposan összekeverjük a darált hússal és az előzőleg félig megfőzött rizzsel. Megsózzuk, megborsozzuk alaposan.
  2. A paprikákat kicsumázzuk, megtöltjük a darált húsos, rizses töltelékkel (ne töltsük túl, hagyjunk helyet a megduzzadó rizsnek). A maradék töltelékből gombócokat formázunk.
  3. A hagymát negyedekre vágjuk, és megpirítjuk egy kevés olajon. Megszórjuk a cukorral, majd a liszttel, és csomómentesre keverjük. Folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a paradicsomszószt, felhúzzuk a vízzel, beletesszük a zellert, és megsózzuk, megborsozzuk.
  4. Óvatosan beletesszük a megtöltött paprikákat, és alacsony lángon, néha megforgatva kb. 30-40 percig főzzük, amíg a töltelék teljesen megfő. Ha szükséges, egy kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk az elfőtt folyadékot.
  5. A megpucolt és felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük. A megfőtt töltött paprikát a paradicsommártással és burgonyával tálaljuk.


Ezek is érdekelhetnek

Friss