Elkészítés: Vastag aljú!!! edényben elkészítem olajjal és liszttel a zsemleszínű rántást. Meghintem pirospaprikával, felöntöm 1 liter hideg vízzel és a paradicsomszósszal. Sózom, cukrozom, a citrom héjával, kevés chilivel és a zeller zöldjével felforralom.
A darált húshoz hozzáadom a rizst, a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, sót, borsot, a tojást, az őrölt pirospaprikát, jól összedolgozom, és a kicsumázott zöldpaprikákba töltöm, majd a forrásban lévő szószba engedem a kimaradt húsmasszából készített húsgombócokkal együtt.
Lassan főzöm kb. 45 percig, ha szükséges, utánfűszerezek (néha alákevergetek óvatosan, hogy nehogy lekapjon). A főzés végén a zeller zöldjét és a citromhéjat kiveszem belőle.
A burgonyát hasábokra szeletelem, sós vízben megfőzöm, és a töltött paprika mellé tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre