Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött paprika főtt burgonyával

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg rizs
  • 6-7 db tölteni való zöldpaprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • 2 kis tojás
  • 1 konzerv passzírozott paradicsom (690 g-os)
  • cukor - ízlés szerint
  • citromhéj - kb. 3 kisujjnyi darabka
  • 2-3 ág zellerzöld - összekötözve
  • kevés tört chili - ízlés szerint
  • 5 cl olaj
  • kb. 5 dkg liszt
  • Valamint:
  • burgonya

Elkészítés

Elkészítés: Vastag aljú!!! edényben elkészítem olajjal és liszttel a zsemleszínű rántást. Meghintem pirospaprikával, felöntöm 1 liter hideg vízzel és a paradicsomszósszal. Sózom, cukrozom, a citrom héjával, kevés chilivel és a zeller zöldjével felforralom.

A darált húshoz hozzáadom a rizst, a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, sót, borsot, a tojást, az őrölt pirospaprikát, jól összedolgozom, és a kicsumázott zöldpaprikákba töltöm, majd a forrásban lévő szószba engedem a kimaradt húsmasszából készített húsgombócokkal együtt.

Lassan főzöm kb. 45 percig, ha szükséges, utánfűszerezek (néha alákevergetek óvatosan, hogy nehogy lekapjon). A főzés végén a zeller zöldjét és a citromhéjat kiveszem belőle.

A burgonyát hasábokra szeletelem, sós vízben megfőzöm, és a töltött paprika mellé tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss