A rizst áztatás után megfőzöm, beteszem egy keverőtálba.
Az apróra vágott hagymákat olajon megdinsztelem, a rizshez adom. A kaliforniai paprikákat hosszában kettévágom, a kápia paprika és a paradicsomok sapkáját levágom. A paprikák magházát eltávolítom, a paradicsomok belsejét kivájom, a paradicsomhúst a töltelékhez adom. Beleütöm a tojást, a szendvicskrémet, az összevágott chilit, petrezselymet, bazsalikomot, fűszerezem, jól összekeverem.
A paprikákat megtöltöm, betekerem a baconbe, és a serpenyőbe teszem, melybe egy kevés olajat öntök, mellérakom a hegyes paprikát és a töltött paradicsomokat is. 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 20 percig sütöm. Lereszelem a sajtot, rászórom a paprikákra és paradicsomokra, majd grillfokozaton 200 fokon még bő 5 percig sütöm.
Tálaláskor teszek a tányérra egy piros és egy sárga kaliforniai paprikát, egy kápia paprikát, a hegyes paprikát és egy paradicsomot. Bazsalikomlevéllel díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre