Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött paprika árpakásával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A töltelékhez:
  • 1 bögre hántolt árpa (árpagyöngy)
  • 30 dkg darált csirkehús
  • 1 tojás
  • 2 szál apróra vágott zöldhagyma
  • 1 nagy csokor vágott petrezselyem
  • bors
  • Az elkészítéshez:
  • 20 apró zöldpaprika
  • 3 szál lestyán
  • 2 dl paradicsomsűrítmény
  • 1 kanál cukor
  • bors
  • kevés liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A töltött paprika receptje rém egyszerű, először elkészítjük a tölteléket: a hántolt árpát megmossuk, és pár órára vízbe áztatjuk, majd jól lecsorgatjuk. Összekeverjük a darált csirkehússal, a tojással, az apróra vágott zöldhagymával, 1 nagy csokor vágott zöldpetrezselyemmel, sóval, borssal.

    A paprikák csumáját erőteljes mozdulattal benyomjuk a paprikába, majd kiemeljük onnan, a magokat kiszórjuk a belsejéből. Megtöltjük a húsmasszával, majd liszbe nyomkodjuk a húsos felüket. Ebből a mennyiségből 20 pici paprikát sikerült készítenem.

    Egy szélesebb lábosban felteszünk főni 1,5 liter vizet, sózzuk, beledobjuk az összekötözött lestyánt, majd amikor a víz lobog, egyenként belesüllyesztjük a paprikákat. Körülbelül 40 perc főzésre lesz szükség, hogy a töltelék is, a paprika is megfőjön, akkor hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, a cukrot (hogy egyensúlyozzuk a savasságát), és még 5 percig főzzük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin