Elkészítés: A rizst felrakom főni (én pici sóval és sótlan levesízesítővel).
Közben a hagymát, paprikát, paradicsomot (vagy ízlés szerint bármilyen zöldséget) feldarabolom, és pici olívaolajon megpárolom. Mikor elég puha, öntök hozzá paradicsompürét (szükség szerint pici vizet), és fűszerezem oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal. A megfőtt, leszűrt rizshez keverem. A kaliforniai paprika szár felőli részéből egy lapot levágok, kicsumázom. Megtöltöm a rizses keverékkel. Tűzálló tálba állítom, a levágott résszel lefedem.
A paradicsomokat forró vízbe teszem, héját lehúzom, apróra darabolom. A paprika alá öntöm. Hozzáöntöm még a kb. 2 dl vízben feloldott húsleveskockát is, elkeverem, sózom, borsozom. Előmelegített sütőben (~180°C) 45 percig sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre