Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött padlizsáncsónakok

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 1 db padlizsán (talán 30 dkg)
  • 10 dkg darált löncshús
  • 2 db nagy újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db csípős hegyes zöldpaprika
  • őrölt feketebors
  • kakukkfű
  • oregano
  • morzsolt bazsalikom
  • olívaolaj
  • 5 dkg trappista sajt
  • 2 db nagy újkrumpli
  • bors
  • petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A padlizsánt hosszában félbevágom, rácsosan bevágom. Egy serpenyőbe olajat teszek, ráfektetem a padlizsánokat a vágott oldalukkal lefelé, s megsütöm.

    Közben a hagymákat aprítom, a paradicsomot és a paprikát kockára vágom, beteszem egy keverőtálba, hozzáadom a darát húst, majd a sült padlizsán kivájt húsát, fűszerezem, összekeverem. Az egészet beletöltöm a padlizsán héjába, lefedem egy alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe (légkeverésen).

    A krumplikat alaposan megmosom, s felteszem főni. A sajtot lereszelem.

    30 perc elteltével a fóliát leveszem, a töltött padlizsánra szórom a sajtot, tovább sütöm. 10 perc után átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok). Amikor már a sajt megpirult, kb. 10 perc elteltével, kiveszem és tálalok.

    A tányérra teszek egy padlizsánt, mellé egy felszeletelt krumplit, rá petrezselymet vágok. Díszítem koktélparadicsomokkal.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek