Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Darált hússal töltött padlizsán

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • A padlizsánhoz:
  • 1 kg padlizsán
  • 2 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg paradicsom
  • 20 dkg gomba
  • bors
  • 5 dkg rizs
  • petrezselyem
  • 10 dkg sajt
  • A mártáshoz:
  • 1,25 dl húsleves (kockából)
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 csipet cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek étkezési keményítő

Elkészítés

    1. A padlizsánt hosszában félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét, és besózzuk. 20 perc után lemossuk és megszárítjuk. A vöröshagymát egy nagyobb edényben, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és megpirítjuk 5 perc alatt.
    2. A padlizsán húsát kockákra vágjuk és megsózzuk. Hozzáadjuk az apróra szeletelt paradicsomot, a megpucolt, felszeletelt gombát, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Végül hozzáadjuk az éppen piruló húshoz, és az egészet jól összepároljuk. A rizst kétszeres mennyiségű vízben megpároljuk.
    3. Ezután hozzáadjuk a főtt rizst, majd együtt is pároljuk 1-2 percig, a legvégén pedig megszórjuk petrezselyemmel. A kész tölteléket a kivájt padlizsánokba töltjük.
    4. Egy tepsiben szorosan egymás mellé tesszük a padlizsánokat, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megpirítjuk. Ezután megszórjuk reszelt sajt tal, és további 10 perc alatt készre sütjük.
    5. A húsléhez hozzáadjuk a paradicsompürét, a cukrot és a tejföl t, majd 0,5 dl hideg vízben elkevert keményítővel kicsit besűrítjük. Ezzel a mártással kínáljuk az elkészült töltött padlizsánokat.  

    SÜLT PADLIZSÁNSALÁTA (ZAALOUK)>>> 

    PARADICSOMOS-PADLIZSÁNOS TÉSZTA>>> 

    PADLIZSÁNOS LECSÓ PARADICSOMOS TÚRÓGOMBÓCCAL>>> 

Megjegyzés

A mártás ízlés szerint lehet édes is, sós is. Mindkettő passzol a padlizsánhoz, de mártás és köret nélkül is nagyon finom - főleg, ha egy kis tejfölt teszünk a tetejére. Vörösbor és petrezselymes burgonya illik hozzá.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

nupusz
Annyira én sem vagyok érte oda, de el lehet készíteni nagyon finoman. Múltkor például csak kirántottam, és az is isteni lett. :-)
deniga
Igen, tényleg nagyon finom. Én küldtem be a receptet... Úgy képzeljétek el, hogy én nem is szeretem a padlizsánt... de ez.... ez nagyon bejött. :)
nupusz
No, ezt megcsináltam tegnap, és rengeteg dícséretet kaptam érte a páromtól. Még ma reggel is. Azt mondta, hogy megtart. :-) Tényleg finom lett.

Hasonló Receptek

Magazin