Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött padlizsán II.

default user icon
4 4.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 nagy padlizsán
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • 25 dkg darált hús
  • 1,5 mokkáskanál oregánó
  • 2 babérlevél
  • 5 dkg tisztított mandula
  • 20 dkg reszelt emmentáli sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A padlizsánt kettévágjuk, kanállal kivájjuk a húsát úgy, hogy kevés peremet hagyunk. A kivájt húst apróra vágjuk, a fél padlizsánokkal együtt besózzuk, és legalább 30 percig állni hagyjuk.

    A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk (forró vízbe mártjuk), magjait eltávolítjuk, húsát felaprózzuk.

    Az olajat felforrósítjuk, és megpároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és morzsásra pirítjuk. A padlizsánhúst leöblítjük, és a darált húshoz keverjük. Hozzáadjuk a paradicsom egyharmadát, az oregánóval és a babérlevéllel, sóval, borssal ízesítjük.

    A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

    A fél padlizsánokat vízzel alaposan kiöblítjük, lecsepegtetjük, és megtöltjük a darált húsos keverékkel. Tetejét megszórjuk mandulával és bőven reszelt sajttal.

    Tűzálló tálba öntjük a maradék paradicsomot, és sóval, borssal megszórjuk. Ráültetjük a fél padlizsánokat, és a sütőben kb. 50 percig sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Timcsicica 6 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett! Egyszerű elkészíteni, lehet variálni, érdemes különböző zöldségekkel még feldobni, és laktató, ízletes! Köszönöm a receptet, finom vacsorát biztosítottál általa :)
1989Alíz 8 évvel ezelőtt
Én sonkával csináltam, egy jó adag bazsalikommal meg némi mozzarellával kiegészítésként az eddigi hozzávalókhoz. Isteni!!!!
eparadi 9 évvel ezelőtt
Nagyon finom elhihetitek. Én tettem bele egy kis gombát összevágva, mert nagyon szeretjük és én is trappista sajttal szórtam meg mandula nélkül - az egész családnak ízlett. :)
Vesper 9 évvel ezelőtt
Hétvégén elkészítettem ezt az étel. Sajnos mandula nem volt otthon, így azt kihagytam, és a tetejét trappista sajttal szórtam meg, de nagyon finom lett, az egész családnak ízlett. Édesapám szerint szalonnakockákkal még föl lehetne dobni... Legközelebb kipróbálom úgy, hogy gombát is teszek a töltelékbe. Köszi a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin