Elkészítés: Ha van egy kis maradék pörköltünk, akkor azt egy edénybe rakjuk, ha nincs, akkor elég 1 db csirkemellből készítenünk (kis kockákra vágjuk, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 kisebb hagyma, olaj, só, bors, pirospaprika hozzáadásával gyors pörköltet készítünk).
A padlizsánokat megmossuk, elfejezzük, lobogó sós vízben 3 percig főzzük, majd kivesszük, lehűtjük. A belsejét kikapargatjuk és felkockázzuk.
A kész pörköltbe keverjük a zöldségeket és a fokhagymát, bele a megmosott rizst, az ételízesítőt és kevés oreganót. Felönjük 2 dl vízzel, és fedő alatt készre pároljuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A padlizsánokat egy kiolajozott tálba tesszük, a belsejüket megtöltjük a húsos keverékkel, sajttal befedjük, paradicsomszeletekkel díszítjük. 20 perc alatt megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre