Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött padlizsán húsmentesen

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánokat megmossuk, és hosszában félbevágjuk. A belsejét kivájjuk, majd félig átsütjük, kivajazott tepsibe rakjuk, azután sóval, borssal fűszerezzük.

A padlizsán kivájt belsejét és a gombát finomra összevágjuk. A finomra vágott hagymát vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a gomba- és padlizsánvagdalékot. Tovább pirítjuk, ha a leve majdnem elpárolgott, meghintjük kevés szójaliszttel, összekeverjük, és annyi tejjel engedjük fel, amennyit fölvesz. Addig forraljuk, amíg nem válik el az edény falától. Beletesszük a tojásokat, gyorsan összekeverjük, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük.

Ezt a vagdalékot beletöltjük az elősütött padlizsánokba, a tetejére rakjuk a paradicsomkarikákat, megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztot vajjal.

Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss