Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött padlizsán húsmentesen

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg padlizsán
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg szójaliszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • kakukkfű
  • 2 db paradicsom
  • bors
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A padlizsánokat megmossuk, és hosszában félbevágjuk. A belsejét kivájjuk, majd félig átsütjük, kivajazott tepsibe rakjuk, azután sóval, borssal fűszerezzük.

    A padlizsán kivájt belsejét és a gombát finomra összevágjuk. A finomra vágott hagymát vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a gomba- és padlizsánvagdalékot. Tovább pirítjuk, ha a leve majdnem elpárolgott, meghintjük kevés szójaliszttel, összekeverjük, és annyi tejjel engedjük fel, amennyit fölvesz. Addig forraljuk, amíg nem válik el az edény falától. Beletesszük a tojásokat, gyorsan összekeverjük, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük.

    Ezt a vagdalékot beletöltjük az elősütött padlizsánokba, a tetejére rakjuk a paradicsomkarikákat, megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztot vajjal.

    Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin