Elkészítés: A padlizsánokat megmossuk, és hosszában félbevágjuk. A belsejét kivájjuk, majd félig átsütjük, kivajazott tepsibe rakjuk, azután sóval, borssal fűszerezzük.
A padlizsán kivájt belsejét és a gombát finomra összevágjuk. A finomra vágott hagymát vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a gomba- és padlizsánvagdalékot. Tovább pirítjuk, ha a leve majdnem elpárolgott, meghintjük kevés szójaliszttel, összekeverjük, és annyi tejjel engedjük fel, amennyit fölvesz. Addig forraljuk, amíg nem válik el az edény falától. Beletesszük a tojásokat, gyorsan összekeverjük, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük.
Ezt a vagdalékot beletöltjük az elősütött padlizsánokba, a tetejére rakjuk a paradicsomkarikákat, megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztot vajjal.
Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre