Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött padlizsán pikáns mártással

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk, úgy, hogy a szélén kb. másfél centi vastag maradjon. Forrásban lévő vízben kb. 5 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. 
  2. A rizst kevés olajon előpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, hozzáadjuk az aprított petrezselyem felét és puhára főzzük. 
  3. A hagymát finomra aprítjuk, kevés olajon aranysárgára pirítjuk, megszórjuk kevés pirospaprikával, majd hozzáadjuk a darált húst. Sóval, borssal, a maradék petrezselyemmel és a zúzott fokhagymával ízesítjük, és 8-10 percig pirítjuk együtt. 
  4. Ezután megszórjuk a liszttel, további 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Felforraljuk, majd a tűzről levéve jól elkeverjük a tojással. 
  5. A tölteléket összeforgatjuk a rizs felével, majd egyenletesen eloszlatjuk a padlizsánokban. A tetjüket megszórjuk a reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük. 

Megjegyzés

Padlizsán helyett készíthetjük cukkinivel is. Nem hizlal és nagyon finom - a családom kedvence. - Ginda Lászlóné

Ezek is érdekelhetnek

Friss