Töltött padlizsán egyszerűen

default user icon
2 2.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2-3 padlizsán
  • 15-20 dkg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 paradicsom
  • fehérbors
  • emmentáli sajt
  • köretnek pár szem burgonya

Elkészítés

    Elkészítés: A padlizsánokat félbevágom, és tepsiben 180 fokon 30 percig elősütöm. Belsejüket óvatosan kikaparom, hogy a héjak egyben maradjanak. A kikapart padlizsánt felaprítom. Hozzáadom a felaprított hagymát, a darált húst. A paradicsom héját lehúzom, azt is felaprítom, és a masszához adom. Hozzáütök egy tojást, majd sózom, borsozom, végül összedolgozom. A masszát a héjakba visszatöltöm. Megszórom a padlizsánhajók tetejét reszelt emmentáli sajttal (jó a padlizsánhoz az édeskés-kesernyés karaktere ennek a sajtnak). A tepsibe a padlizsánok közé teszek néhány szem félbevágott, vékonyan leolajozott, fokhagymasóval megszórt burgonyát köretnek. 190 fok-on légkeverés mellett készre sütöm. Érdemes a sütőbe tenni egy zománcos edénybe 2-3 dl vizet, hogy nagyobb gőzben süljön az étel.

Megjegyzés

A receptet és a fotót Lina.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Mindmegette 9 évvel ezelőtt
Kedves Lina.hb! Az említett sajtal kapcsolatban... Te egy márkát írtál, mi a sajt típusára módosítottuk... Köszönjük a megértésed! Üdv MMe
Karcagné Havasi Brigitta 9 évvel ezelőtt
Én Pannónia sajttal írtam be. Hogy miért emmentálival tette ki az nem tudom ;( de mivel a szövegben is következetesen ki van javítva, gondolom a márkanév okoztott gondot. Mindegy. most itt javítom. ha gond lesz, max majd itt is kimoderálják ;)

Hasonló Receptek

Magazin