Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött padlizsán (Ájult imám padlizsánja)

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

  1. A padlizsánokat hosszában bevágjuk úgy, hogy rajtuk hagyjuk a szárakat. A belsejüket kivájjuk és félretesszük. A kivájt részt és az üreget is besózzuk, állni hagyjuk kb. 30 percet, majd leöblítjük.
  2. A vörös- és a fokhagymát, a meghámozott paradicsomot és a zöldpaprikát apróra kockázzuk. Kb. 2 ek felhevített olajon megpirítjuk a vörös- és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, a zöldségeket és a fűszereket. Amikor majdnem kész a hús, belekeverjük a padlizsánok kivájt belét, és az egészet készre pároljuk. A húsos keveréket a kivájt padlizsánok üregébe töltjük.
  3. A maradék olajat egy tepsibe öntjük, majd néhány kanál vizet adunk hozzá. Beletesszük a padlizsánokat, és közepes lángon sütjük kb. 45 percig.

Megjegyzés

A legenda szerint hajdan egy hosszabb böjtöt tartott imám annyira megszédült a friss, gőzölgő padlizsán illatától, amellyel kínálták, hogy elalélt. Az étel innen kapta a nevét. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss