Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött őzlábgomba

75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. Az őzlábból 3-4 kalapot szintén felkockázunk. Egy kis olajon összepirítjuk a hagymát és a gombát, majd ráöntjük a tejszínt. 
  2. A mozarellát is felkockázzuk és beletesszük a szószba. 5-10 percig főzzük, kevergetjük, ízesítjük sóval, tetszés szerint fűszerekkel. (Én a Knorr bolognai spagetti alapjából tettem hozzá egy evőkanállal) Lehet beletenni fokhagymát is, aki szeretne.
  3. A végén tegyünk egy elhabart tojássárgáját a szószba, az jól összefogja az egészet.
  4. Egy tepsit kiolajozunk, beletesszük lemezes résszel felfelé a gombákat és belekanalazzuk a szószt. Alufóliával lefedjük.
  5. 20-25 percig 200 fokon sütjük, majd a fóliát levesszük és még 5 percig pirítjuk a tetejét. Tetszés szerinti körettel tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!

Még több recept gombával >>> 

Vegetáriánus receptek >>> 

minden, ami sajtos >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss