Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött őzlábgomba

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg őzlábgomba (12-15 közepes fej)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 20 dkg mozarella sajt
  • olaj

Elkészítés

    1. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. Az őzlábból 3-4 kalapot szintén felkockázunk. Egy kis olajon összepirítjuk a hagymát és a gombát, majd ráöntjük a tejszínt. 
    2. A mozarellát is felkockázzuk és beletesszük a szószba. 5-10 percig főzzük, kevergetjük, ízesítjük sóval, tetszés szerint fűszerekkel. (Én a Knorr bolognai spagetti alapjából tettem hozzá egy evőkanállal) Lehet beletenni fokhagymát is, aki szeretne.
    3. A végén tegyünk egy elhabart tojássárgáját a szószba, az jól összefogja az egészet.
    4. Egy tepsit kiolajozunk, beletesszük lemezes résszel felfelé a gombákat és belekanalazzuk a szószt. Alufóliával lefedjük.
    5. 20-25 percig 200 fokon sütjük, majd a fóliát levesszük és még 5 percig pirítjuk a tetejét. Tetszés szerinti körettel tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!

    Még több recept gombával >>> 

    Vegetáriánus receptek >>> 

    minden, ami sajtos >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin