Elkészítés: Az oldalast középen kettényitottam, a fűszerkeverékkel jól bedörzsöltem mindkét oldalát, belsejét is. Jó fél órát hagytam állni.
Közben a zsemlét vízbe áztattam, kifacsartam, és a töltelék hozzávalóival összekevertem. Ezt a tölteléket tettem a szétnyitott oldalasba. Fehér cérnával összevarrtam.
Egy tepsit olajjal kikentem, a töltött oldalast beletettem, 2,5 dl vizet öntöttem a tepsibe. Alufóliával betakartam, és 220 fokon 90 percet sütöttem, mivel nagyon vastag volt az oldalas. Ezután a fóliát levettem, pecsenyelével öntöztem. A hőfokot 180 fokra vettem vissza, és kb. még 30 percig sütöttem.
Tepsiben sült burgonyával, házi savanyúsággal fogyasztottuk. Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre