Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött oldalas

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személynek:
  • 1,5 kg szép, vastag oldalas
  • oldalas fűszerkeverék
  • A töltelékhez:
  • 4 db zsemle
  • 3 db tojás
  • 15 dkg vargányagomba
  • 1 kisebb fej vöröshagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 3 szelet lapka sajt kisebb darabokra vágva
  • aprított petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: Az oldalast középen kettényitottam, a fűszerkeverékkel jól bedörzsöltem mindkét oldalát, belsejét is. Jó fél órát hagytam állni.

Közben a zsemlét vízbe áztattam, kifacsartam, és a töltelék hozzávalóival összekevertem. Ezt a tölteléket tettem a szétnyitott oldalasba. Fehér cérnával összevarrtam.

Egy tepsit olajjal kikentem, a töltött oldalast beletettem, 2,5 dl vizet öntöttem a tepsibe. Alufóliával betakartam, és 220 fokon 90 percet sütöttem, mivel nagyon vastag volt az oldalas. Ezután a fóliát levettem, pecsenyelével öntöztem. A hőfokot 180 fokra vettem vissza, és kb. még 30 percig sütöttem.

Tepsiben sült burgonyával, házi savanyúsággal fogyasztottuk. Jó étvágyat hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss