Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött nyúlcomb

MME MME
60 perc
mester
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: 1. A nyúlcombokat kicsontozzuk, a combfiléket vágódeszkára kiterítjük, borsozzuk, letakarjuk fóliával, és finoman kiklopfoljuk. Félretesszük, pihentetjük.

2. A toast kenyeret vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, fél fej hagymát, a fokhagymát, a paprikát apró kockákra vágjuk, 5 dkg vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, majd ha kihűlt, egy egész tojással a simára keverjük a tölteléket.

3. A kiklopfolt nyúlcombokat baconnal kibélelt alufóliákra helyezzük, közepére halmozzuk a tölteléket, és az alufólia segítségével feltekerjük, majd 180 fokos, előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Kicsomagolva még 10 percig magas hőfokon pirosra süthetjük.

4. Közben elkészítjük a gombamártást: 10 dkg vajon megfuttatjuk a finomra vágott fél fej hagymát, hozzáadjuk a felszelt gombát, felengedjük a fehérborral, a levessel és a tejszínnel, szerecsendióval és petrezselyemmel fűszerezzük, és addig forraljuk, míg a kellő sűrűséget eléri, vagy étkezési keményítővel sűrítjük.

5. A burgonyát meghámozzuk, és bő, forró olajban készre sütjük.

6. A kelbimbókat sós, forró vízben megfőzzük, ha a vízbe rakunk egy mokkáskanálnyi szódabikarbónát, akkor megőrizhetjük a szép zöld színét. Ha megfőtt, leszűrjük, és 5 dkg olvasztott vajban átforgatjuk, majd sózzuk, és pirított mandulába forgatjuk.

7. A megsült nyúlcombokat az elkészült köretekkel és a gombamártással tálaljuk.

Elkészítési idő: 1 óra

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, további fotókat, képgalériát, elkészítési útmutatót és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss