Elkészítés: A nyulat besózzuk, és állni hagyjuk, amíg a töltelék elkészül.
A töltelékhez a hagymát apróra vágjuk, üvegesre dinszteljük kevés zsírban vagy olajban, majd hozzáadjuk a nyúl lekapart vagy darált máját, és fehéredésig sütjük.
Hozzáadjuk a 3 db áztatott, kinyomott zsemlét, sót, borsot, ételízesítőt, apróra vágott petrezselyemzöldet és a 2 db tojást. Ezt jól összedolgozzuk, és a nyúl hasüregébe töltjük, majd hústűvel vagy cérnával zárjuk.
A nyúl gerincét és combját szalonnaszeletekkkel és fokhagymaszeletekkel megtűzdeljük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. Kb. 1,5 dl vizet és 1 dl fehérbort öntünk alá, lefedjük alufóliával, és kb. 200-220 fokos sütőben pároljuk.
Ha megpuhult, a fóliát levéve pirosra sütjük, meglocsolva a levével.
Petrezselymes burgonyát vagy párolt rizst adunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre