Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött nyúl májjal

MME MME
90 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A nyulat besózzuk, és állni hagyjuk, amíg a töltelék elkészül.

A töltelékhez a hagymát apróra vágjuk, üvegesre dinszteljük kevés zsírban vagy olajban, majd hozzáadjuk a nyúl lekapart vagy darált máját, és fehéredésig sütjük.

Hozzáadjuk a 3 db áztatott, kinyomott zsemlét, sót, borsot, ételízesítőt, apróra vágott petrezselyemzöldet és a 2 db tojást. Ezt jól összedolgozzuk, és a nyúl hasüregébe töltjük, majd hústűvel vagy cérnával zárjuk.

A nyúl gerincét és combját szalonnaszeletekkkel és fokhagymaszeletekkel megtűzdeljük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. Kb. 1,5 dl vizet és 1 dl fehérbort öntünk alá, lefedjük alufóliával, és kb. 200-220 fokos sütőben pároljuk.

Ha megpuhult, a fóliát levéve pirosra sütjük, meglocsolva a levével.

Petrezselymes burgonyát vagy párolt rizst adunk mellé.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss