Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött mézes krémes egyszerűen

Hozzávalók

  • A lapokhoz:
  • 7,5 dkg margarin
  • 5 ek tej
  • 5 ek méz
  • 22 dkg cukor
  • 60 dkg liszt
  • 1,5 mk szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 mk sütőpor
  • 6 ek liszt
  • Krémhez:
  • 6 dl tej
  • 6 ek búzadara
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • A lapok kenéséhez :
  • 30 dkg baracklekvár
  • A bevonáshoz:
  • 15 dkg csokoládé
  • 2 ek ét olaj

Elkészítés

    1. A margarint, a tejet, a mézet, és a cukrot vízgőz felett felolvadásig, jó habosra keverjük (lehet kézimiexerrel). Gőzről levéve hozzádolgozzuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, és a tojásokat és könnyen nyújtható tésztává dolgozzuk. Szükség esetén tehetünk még hozzá egy kis tejet.
    2. A tésztát 3 cipóra osztjuk, tepsi nagyságúra kinyújtjuk és a tepsi hátoldalát vajjal kenve, a tészta lapokat 180 fokon világosra sütjük egyenként.
    3. Ugyanakkora tepsiben megsütjük a piskótát. A tojásokat a cukorral elektromos habverővel habosra keverjük és fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is és 180 fokon megsütjük a piskótát.
    4. A krémhez a búzadarát a tejjel, és a cukrokkal felfőzzük, majd kihűtjük és habosra keverjük a margarinnal. Az egyik mézes lapot megkenjük baracklekvárral, ráhelyezünk egy újabb mézes lapot, amit megkenünk a krémmel, majd beborítjuk a piskótalapptal. A piskótalapot megkenjük krémmmel, végü rátesszük a harmadik mézes lapot. Amikor összeállítottuk, egy nagy nehezéket teszünk a süteményre, 3-4 órát lenyomatjuk.
    5. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk és a süteményt bevonjuk vele, Összesen 24 órát állni hagyjuk, hogy szépen bepuhuljon és szépen szeletelhető lesz. 

    A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>>

    MÉZES-KRÉMES DIÓSAN >>>

    13 MÉZES DESSZERT, AMI NÉLKÜL NEM ÜNNEP AZ ÜNNEP >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin