Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött malacka

90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

  1. A töltött malac elkészítéséhez a töltelékhez a párizsit és a tarját ledaráljuk, belekeverjük a tejfölt, a mustárt, a piros aranyat ízlés szerint, hogy jól kenhető, de nem folyós maszát kapjunk.
  2. A karajt közepes vastagságúra szeleteljük, félbevágjuk, és kiklopfoljuk.
  3. A töltelékkel megtöltjük a hússzeleteket, feltekerjük, és baconbe göngyöljük. Szükség esetén meg lehet tűzni egy-egy fogpiszkálóval. A tetejére lehet szórni reszelt sajtot is, de nem muszáj.
  4. Enyhén kivajazott tepsibe tesszük a hústekercseket, és 180 fokra előmelegített sütőben fólia alatt átsütjük.
  5. Amikor megsültek, levesszük a fóliát, és a tetejét szépen megpirítjuk.
  6. Krumplipürével tálaljuk.

Megjegyzés

Nem kell kétségbeesni, ha marad töltelék (biztosan marad, olyan a recept), mert isteni finom melegszendvicskrémként is felhasználható.
- Zsifikati

Ezek is érdekelhetnek

Friss