Elkészítés: Bőreinket megtisztítjuk, és egyik végüknél elkötjük. Az előzőleg tejbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét a tyúkhússal és a fokhagymával együtt finom tárcsán ledaráljuk, majd a metélőhagymával, sóval és borssal fűszerezzük.
Feszesre töltjük a lúdnyakakat, majd bevarrjuk, vagy hústűvel megtűzzük.
Belefektetjük kedvenc jénai tepsinkbe, leöntjük forró libazsírral, majd előmelegített sütőnkben 180 fokon aranysárgára sütjük.
Tálaljuk ferdén felszeletelve, formázott párolt rizzsel körítve. Adjunk mellé idénysalátát, valamint egy fiatal cserszegi fűszerest.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre