Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött libacomb szilvás vörös káposztával és újhagymás burgonyával

Hozzávalók

  • A libacombhoz:
  • 25 dkg libamáj
  • 1 db tojás
  • bors
  • 15 dkg libahús (darált)
  • 1 ág rozmaring
  • 1 fej vörös hagyma
  • 4 db libacomb (egész)
  • 2 evőkanál olaj
  • A káposztához:
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vörös káposzta
  • 3 gerezd fok hagyma
  • 1/2 teáskanál római kömény
  • 100 ml száraz vörösbor
  • 50 ml balzsamecet
  • 25 dkg szilvabefőtt
  • A burgonyához:
  • 1 kg burgonya
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 db új hagyma

Elkészítés

    1.

    Keverjük össze a megtisztított, felcsíkozott libamájat, a tojást, egy kevés sót és borsot, majd dolgozzuk össze a darált hússal, a felaprított rozmaringgal és a meghámozott, finomra vágott vöröshagymával.

    2.

    A megmosott libacombokon óvatosan lazítsuk fel a bőrt, töltsük alá a darált húsos keveréket, majd a sózzuk és borsozzuk meg. Tegyük mindet tepsibe, öntsünk alájuk 100 ml vizet és az olajat. Fedjük le alufóliával, és süssük 160 fokon 2,5-3 órán keresztül.

    3.

    A káposztához olvasszuk meg a barna cukrot a felforrósított olajon. Adjuk hozzá a megtisztított, lereszelt vörös káposztát és a felszeletelt fokhagymát. Ízesítsük egy kevés sóval, valamint a római köménnyel. Öntsük fel a vörösborral, továbbá a balzsamecettel, és kis lángon, állandó kevergetés mellett pároljuk 60 percig.

    4.

    A lecsepegtetett szilvákat vágjuk négyfelé, távolítsuk el a magjukat, és a gyümölcshúst adjuk a káposztához. Főzzük tovább addig, amíg a káposzta teljesen megpuhul. Ha szükséges, akkor az elpárolgott folyadékot pótoljuk vízzel.

    5.

    A megtisztított, felkarikázott burgonyát sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le. A felforrósított olajon pirítsuk meg a megtisztított, felaprított újhagymát. Adjuk hozzá a burgonyát, és kevergetve pirítsuk aranyszínűre.

    6.

    Rendezzük tányérokra a félbevágott libacombokat, és halmozzuk melléjük a káposztát, továbbá a burgonyát. A pecsenyelével meglocsolva tálaljuk.

    Fotó és styling: Csigó Zita
    Receptek, food styling: Kocsis Bálint

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin