Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött liba

default user icon
1 4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 konyhakész liba
  • 2 kg sárgarépa
  • fél zellergumó
  • 1 póré
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg hagyma
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ág majoránna
  • 60 dkg alma
  • 10 dkg pirított napraforgómag
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 babérlevél
  • 2 liter sör

Elkészítés

    Előkészítés: A libát megmossuk, megtisztítjuk, kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal. A répát, a zellert, a pórét, a fokhagymát megtisztítjuk, kisebb darabokra, karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A zöldségeket megszórjuk a Delikát ételízesítővel. A petrezselymet és a majoránnát leöblítjük, összevagdaljuk.

    Elkészítés: Az almát megmossuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük, húsát vékony szeletkékre vágjuk. Összekeverjük a hagymával, a zöldfűszerekkel és a napraforgómaggal. Sóval, borssal ízesítjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A libát megtöltjük az almás masszával, a nyílást fogvájóval betűzzük. Nagy edényben olajat forrósítunk, és a libát körös-körül megpirítjuk benne. Mellédobjuk a répát, zellert, a pórét, a fokhagymát, a babérlevelet, és még 2-3 percig pirítjuk. A libát egy tepsiben a hátára fektetjük, mellérakjuk a zöldségeket, megöntözzük sörrel, és a sütőben 2,5-3 órát sütjük. Közben gyakran továbböntözzük sörrel. A libát a kikapcsolt sütőben pihenni hagyjuk, a pecsenyelevet leszűrjük alóla, felforraljuk, a zsírt leszedjük róla, és ha kell a levet sóval, borssal ízesítjük. Krumplipürével, párolt káposztával kínáljuk.

    Munka: kb. 40 perc
    Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
    1 adag: 1590 kcal (gombóc körettel)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

halak65
Elkészítettem, némi módosítással. A sütés háromnegyed részénél alufólia alatt pároltam a libát, majd csak ezután locsolgattam sörrel.A töltelékben az alma, hagyma , fűszerek valami csodálatos ízharmóniát alkottak. Az elkészítés és sütés is hosszabb időt vett igénybe, mint a leírtak.

Hasonló Receptek

Magazin