Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Töltött lángos (füstölt sajttal és sonkával)

default user icon

Hozzávalók

  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1/2 tk cukor
  • 42 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 1 doboz kefir
  • 1 db tojás
  • 1 tk só (csapott)
  • 12 dkg füstölt sajt
  • 12 dkg prágai sonka
  • olaj (sütéshez)

Elkészítés

    1. Az élesztőt a kézmeleg tejbe morzsoljuk, és megszórjuk a cukorral. Hagyjuk, hogy felfusson, majd egy nagyobb keverőtálba öntjük, és dagasztókaros robotgéppel összedolgozzuk a liszttel, a kefirrel, a felvert tojással és a sóval. Ha már szép ruganyos a tészta, fóliával lefedjük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
    2. Miután a tészta a hűtőben megkelt, lisztezett munkafelületen golflabda nagyságú golyókat formázunk belőle, és kör alakúra, egészen vékonyra kinyújtjuk. A közepére szórunk a felkockázott sajtból és a vékony csíkokra vágott sonkából, majd félbehajtjuk, és a széleit gondosan összenyomkodjuk.
    3. Felforrósított, bő olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, és frissen, melegen kínáljuk.

      A legjobb lángosok >>> 

      Nyári receptek >>> 

      Gyerekkedvencek >>> 

Megjegyzés

A 2 óra pihentetés a minimum, de a frissen begyúrt tészta akár 4-5 napig is eltartható a hűtőben!

Snidlinges tejfölt adhatunk mellé mártogatósnak.

Fotó: Tóth András, Stylist: Filep Kata

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes