Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött krumplis leves

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg apró krumpli (én újkrumpliból csináltam)
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 csirkemell kicsontozva és ledarálva
  • 1 marék rizs
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
  • 1 kanál liszt
  • bors
  • ecet
  • 1 csokor friss lestyán (telen fagyasztott, esetleg helyette 4 szál babérlevél)

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított burgonyákat kivájjuk karalábévájóval, a répát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A darált húst összekeverjük a rizzsel és az egész tojással, sózzuk, borsozzuk, és beletöltjük a krumplikba. A töltelékes felét lisztbe mártjuk, ez nagyjából megakadalyozza, hogy a töltelék kibújjon a krumpliból.

    A töltött krumplicskákat beletesszük lobogó sós vízbe, amibe belevágtuk a lestyánt, utánadobjuk a kikapart krumplibelsőt és a répát. 15 perc alatt készre főzzük, behabarjuk a tojássárgával elkevert tejföllel, egyet lobbantjuk, és levesszük a tűzről. Ecettel lehet savanyítani!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin