Elkészítés: Az élesztőt, 2 dl langyos tejet és a cukrot felfuttatjuk. Az egy kiló langyos lisztbe beleöntjük, a maradék langyos tejjel és az olajjal eldolgozzuk /lehet robotgéppel is/.
Fél órát kelesztjük, majd 6 cipót készítünk belőle. A cipókat vékonyra nyújtjuk, 8 részre vágjuk. Megtölthetjük darált hússal, kolbásszal, virslivel, sajttal, tehetünk mellé erőspaprikát, mustárt, ketchupot. Lehet édes töltelékkel is /túró, lekvár, dió, mák/ készíteni.
Kifli formára tekerjük, majd még kb 20 percet kelesztjük. Sütés előtt tojással megkenjük, a sósakat szezámmaggal megszóhatjuk. Szép pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre