Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött kelkáposzta zöldségesen

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kelkáposztaleveleket bő, sós vízben óvatosan megfőzzük, de vigyázzunk, hogy ne főjön szét. A rizst ételízesítős vízben megfőzzük.

Az apróra vágott zöldségeket kissé megpirítjuk (dinszteljük). Először a keményebb zöldséget (pl. a sárgarépát) tesszük a serpenyőbe. Fűszerezzük, és hozzákeverjük a rizst. Azután levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, belekeverünk 1 pohár tejfölt, a reszelt sajtot és a tojásokat.

A kelkáposztaleveleket megtöltjük ezzel a töltelékkel, feltekerjük, majd kivajazott tűzálló tálba rakjuk, a tetejét 1 pohár tejföllel meglocsoljuk, azután forró sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss