Töltött kelkáposzta fehér hagymamártással

Hozzávalók

  • 8 db kelkáposztalevél
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zeller
  • 20 dkg póréhagyma
  • 2 ek olaj
  • frissen őrölt bors
  • 1/4 tk őrölt rozmaring
  • tengeri só
  • A mártáshoz:
  • 1 fej hagyma
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 ek liszt
  • 4 dl tej
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 db citrom
  • 1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés

     

    1.

    Főzzük a káposztaleveleket sós vízben 2–4 percig. Emeljük ki, majd tegyük hideg vízbe. Vegyük ki, és vágjuk ki a vastag ereket.

    2.

    A megtisztított répát, zellert és pórét vágjuk hosszú, vékony csíkokra, majd pirítsuk meg a gyökérzöldségeket a felforrósított olajon, végül adjuk hozzá a pórét is. Sózzuk és borsozzuk meg, majd hintsük meg a rozmaringgal.

    3.

    A mártáshoz fonnyasszuk meg a finomra vágott hagymát a felforrósított vaj és olívaolaj keverékén. Szórjuk meg a liszttel, és pirítsuk együtt néhány másodpercig. Engedjük fel tejjel, forraljuk 5 percig. Sózzuk és borsozzuk meg, adjuk hozzá a citrom kifacsart levét, végül keverjük bele a finomra vágott petrezselymet.

Vásárláskor minél zöldebb kelkáposztát válasszunk. A töltött kelkáposztát készíthetjük úgy is, hogy a mártást tejföllel kicsit sűrűbbre főzzük, reszelt sajttal megszórjuk, és a sütőben magas hőmérsékleten pirosra sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szabó Valéria 2 hónappal ezelőtt
Nagyon tetszik ez a recept,ki fogom próbálni!

Hasonló Receptek

Magazin