Elkészítés: 1. Sós vízben megfőzzük a karfiolt, kiemeljük a vízből, hűlni hagyjuk (régebben egyben főztem meg a fejet, és kihűlés után felszeltem, de jobb rózsáira szedve főzni).
2. Míg a karfiol hűl, a juhtúrót összekeverjük a tejföllel és az apróra vágott kaporral.
3. A körülbelül azonos méretű, szép karfiolrózsákból kört formálunk a tepsi közepén, a kör közepét kitöltjük a kevésbé szép (apróbb) rózsákkal.
4. Vékonyra szelt angolszalonnával beborítjuk.
5. A tejfölös juhtúró kétharmadát rátesszük.
6. Megint egy kört rakunk a szép rózsákból, szűkebbet, mint az alsó kör (visszaépítjük a karfiolfejet), kitöltjük a kör közepét, és megint szalonnát rétegezünk, rámerjük a maradék tejfölös juhtúrót.
7. A maradék karfiolból befejezzük a fej felépítését.
8. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, felöntjük a tejjel, és a habverővel szaporán kevergetve felfőzzük.
9. Sózzuk, a lángról levéve hozzáadjuk a sajtot, és az egészet a karfiolra öntjük.
10. Forró sütőbe téve, közepes lángon pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre