Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött karalábé

default user icon
2 2.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 zsenge karalábé
  • 1 zsemle
  • 1 dl tej
  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vágott friss petrezselyem
  • 4 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • színes paprikák, ízlés szerint

Elkészítés

    Előkészítés: A karalábékat megtisztítjuk, meghámozzuk, és a zsenge levelekkel együtt jól megmossuk. A zsenge leveleket apróra vágjuk. A zsemlét megáztatjuk a tejben (vagy vízben).

    Elkészítés: A zsemlét jól kinyomkodjuk, összekeverjük a darált hússal, a tojással, sóval, őrölt fehér borssal és a petrezselyemmel. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A karalábékat alaposan kivájjuk, és a lyukat megtöltjük a töltelékkel. Hőálló tálba tesszük, a kimaradt töltelékből gombócokat készítünk, és a karalábé mellé tesszük. A kikapart darabkákat és a csíkokra vágott zsenge leveleket rászórjuk, megsózzuk, és aláöntünk 2 dl vizet. Alufóliával letakarjuk, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. A vajat összegyúrjuk a liszttel, és amikor letelt az idő, a karalábé levébe csipkedjük, kicsit elkeverjük, ízlés szerint rászórjuk a csíkozott paprikákat (ha kevés a lé, pótoljuk), majd letakarva visszatesszük még 15 percre a sütőbe. Amikor megpuhult, kivesszük és tálaljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
    1 adag: 634 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

haszvir 4 évvel ezelőtt
Én a töltött karalábét vízben megfőzöm, ha kész leöntöm a levet lehűtöm. Petrezselymes rántást készítek és ezt a levet öntöm rá, majd beleteszem a karalábékat. A karalábélevelet sem szabad eldobni mert ebből nagyon finom főzelék készíthető.
juditgilbert 7 évvel ezelőtt
Elkeszitettem a receptet, sajnos nem lett tökeletes, mivel meg kell felig fözni a karalabokat elöbb, kulönben a parolas alatt nem puhul meg rendesen. es igy az enyem kemeny maradt. Kulönben jo a recept, ha a felig megfözött karalabeval keszul.

Hasonló Receptek

Magazin