Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött karalábé

90 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A töltött karalábé elkészítéséhez a karalábékat egy élesebb kiskanállal vagy karalábévájóval „kibelezzük”, a belsejüket megsózzuk. A karalábé kikanalazott részének felét felkockázzuk a töltelékhez.
  2. A hagymákat apróra vágjuk, és egy kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az aprított karalábé-belsőt is, és alaposan lepirítjuk. A petrezselymet felaprítjuk.
  3. A töltelékhez alaposan összekeverjük a pirított karalábét, a darált húst, a főtt rizst és a tojást. Megborsozzuk és megszórjuk a fűszerpaprikával és a petrezselyemmel. Ezután megtöltjük vele a kivájt karalábékat.
  4. Tepsibe tesszük őket és egy kevés vizet öntünk alájuk. Fóliával letakarva 180 fokon bő 1 óra alatt készre pároljuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük a tetejüket.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÜL A TÖLTÖTT KARALÁBÉ

Ezek is érdekelhetnek

Friss