Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött karalábé vörösboros paradicsomszószban

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 2 fej karalábé leveleivel
  • 30 dkg sertés-marha darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 1 doboz (70 gr) sűrített paradicsom
  • ketchup
  • chiliszósz
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • olívaolaj
  • vörösbor
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék
  • 1 kocka zöldségleves
  • 1 kocka marhahúsleves

Elkészítés

    Elkészítés: A rizst felteszem főni. A karalábé tetejét levágom, a belsejét egy kanállal kivájom, a szárakat, kisebb leveleket aprítom, néhány nagyobb levelet félreteszek. A hagymákat, a bazsalikomot és a petrezselymet apróra vágom.

    Egy serpenyőben olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, fehéredésig sütöm. Beleteszem egy keverőtálba, hozzáadom a rizst, a fűszereket, a tojást, összekeverem. Megtöltöm a karalábét és a leveleket.

    Egy fazékba beleteszem a karalábéforgácsokat, az aprított karalábéleveleket, a bazsalikomot, felöntöm vizzel, belemorzsolom a leveskockákat, beleöntöm a paradicsomsűrítményt, a ketchupot és a chiliszószt. Belerakom a töltött karalábét és leveleket, főzöm. A végén öntöm hozzá a vörösbort.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin