Töltött karalábé V.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3-4 karalábé
  • 30 dkg darált hús
  • 10 dkg rizs félig megfőzve
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 dl tejföl
  • liszt
  • bors
  • borsikafű
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A karalábét óvatosan kivájjuk, majd félretesszük a kivájt darabkákat is.

    A félig főtt rizst összekeverjük a darált hússal, a vöröshagymával, fűszerezzük. Alaposan összegyúrjuk, majd ezzel a töltelékkel a kivájt karalábékat lazán megtöltjük. A maradék töltelékből gombócokat formálunk.

    Egy lábosba tesszük a megtöltött karalábékat, a gombócokat és a kivájt karalábé darabkákat is. Annyi vízzel engedjük fel, ami épp ellepi, ételízesítővel megszórjuk, és fedő alatt kis lángon puhára főzzük.

    Ha megfőtt, a lábosból szűrőkanállal kiszedjük a töltött karalábékat és a gombócokat is. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, amit a lábosba öntünk, újraforraljuk. Visszatesszük a karalábékat és a gombócokat, összeforraljuk, megszórjuk bőven petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Az egyik legjobb tavaszi étel! Zsenge karalábé nyersen a legjobb a világon, de töltve is isteni. Nagyon rég ettem, és most jött el az ideje, hogy elkészítsem.

Hegedűs Kriszta
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hegedűs Kriszta 3 évvel ezelőtt
Kedves Vira! Köszönöm az elismerő szavakat, nagyon boldoggá tett! Ezért is érdemes főznöm :) Mivanitthon
Hasznos Virág 3 évvel ezelőtt
Gyermekkoromra emlékeztetnek ezek az ízek, amikor még Édesanyám készítette nekünk. Nagyon szerettem. Én is elkészítem. Köszönöm a receptet és GRATULÁLOK! Vira

Hasonló Receptek