A beáztatott rizst megfőzöm. A hagymákat, petrezselyem zöldet aprítom, az újhagyma szárát, a medvehagymát, a kisebb karalábé leveleket és a szárakat, a paprikákat felvágom.
Olajon a hagymákat megdinsztelem a darált hússal együtt, egy keverő tálba teszem. Hozzáadom az újhagyma zöldjét, a petrezselymet, tojásokat, főtt rizst, fűszerezem, összekeverem. A karalábékat megpucolom, félbevágom, belsejüket kivájom. Megtöltöm őket, valamint a leveleket a töltelékkel. Lefedhető serpenyőbe teszem, mellérakom a karalábé forgácsokat és az összevágott leveleket és szárakat, felöntöm 1 liter vízzel, fűszerezem. Főzöm.
Mikor már majdnem kész, öntök rá fehér bort és főzőtejszínt. Tálaláskor a tányérra mert karalábékra teszek tejfölt. Aki akarja, be is habarhatja.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre