Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött karalábé tejszínes szószban

Töltött karalábé tejszínes szószban
Töltött karalábé tejszínes szószban

Hozzávalók

  • 3 db karalábé
  • 12 db karalábé levél
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 db újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 db medvehagyma levél
  • 2 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db chili parika
  • petrezselyem
  • 35 dkg sertés darát hús
  • egy marék rizs
  • 2 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék
  • 2 db szárnyas húsleves-kocka
  • olíva olaj
  • tejföl
  • főzőtejszín
  • fehérbor

Elkészítés

    A beáztatott rizst megfőzöm. A hagymákat, petrezselyem zöldet aprítom, az újhagyma szárát, a medvehagymát, a kisebb karalábé leveleket és a szárakat, a paprikákat felvágom.

    Olajon a hagymákat megdinsztelem a darált hússal együtt, egy keverő tálba teszem. Hozzáadom az újhagyma zöldjét, a petrezselymet, tojásokat, főtt rizst, fűszerezem, összekeverem. A karalábékat megpucolom, félbevágom, belsejüket kivájom. Megtöltöm őket, valamint a leveleket a töltelékkel. Lefedhető serpenyőbe teszem, mellérakom a karalábé forgácsokat és az összevágott leveleket és szárakat, felöntöm 1 liter vízzel, fűszerezem. Főzöm.

    Mikor már majdnem kész, öntök rá fehér bort és főzőtejszínt. Tálaláskor a tányérra mert karalábékra teszek tejfölt. Aki akarja, be is habarhatja.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin