Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött karalábé IV.

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 db kalarábé
  • 40 dkg főtt sonka
  • 2 evőkanál vaj + a tálhoz
  • 2 evőkanál + 3 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • fél kávéskanál édesnemes pirospaprika
  • 1 tojássárgája
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 kis konzerv paradicsompüré
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • cukor ízlés szerint

Elkészítés

    Előkészítés: A gyenge karalábékat megtisztítjuk, megmossuk, és a belsejét kivájjuk. Enyhén sózott vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük a belsejéből kivájt darabkákkal együtt. Amikor megfőtt, szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük. Közben a főtt sonkát finomra vagdaljuk.

    Elkészítés: A vajat serpenyőben felforrósítjuk, és kevergetve halványra pirítunk benne 2 evőkanál lisztet. Felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a paprikát. Sűrűre befőzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, és a tojássárgájával megkötjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A sonkás töltelékkel megtöltjük a karalábékat, és a tálba egymás mellé állítjuk. Köré szórjuk a karalábéforgácsot. Elkészítjük a paradicsommártást: az olajat felforrósítjuk rászórjuk a 3 evőkanál lisztet, és halvány rántást készítünk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, megszórjuk az ételízesítővel, csipet sóval, borssal.
    Felöntjük kb. 6 dl vízzel és felforraljuk. Megkóstoljuk, és ízlés szerint cukorral édesítjük, majd lassú tűzön kb. 5 percig forraljuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A karalábékat körülöntjük a mártással, betesszük a sütőbe, és kb. 5 perc alatt jól átforrósítjuk. Azonnal tálaljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható. kb. 1 óra múlva
    1 adag: 2230 kJ/530 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin