A karalábét meghámozzuk és egy karalábévájóval vagy erősebb kiskanállal kivájjuk a közepét. A kikapart karalábéhúst félretesszük.
A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, és egy kevés olajon megdinszteljük. Levesszük a tűzről, és ha már nem túl forró, összekeverjük a darált hússal, és megsózzuk, megborsozzuk alaposan.
A húst a karalábékba töltjük, majd mindet egy széles és lapos fazékba tesszük, és annyi alaplevet öntünk rá, hogy kb. 2/3-ig ellepje. A főzővízbe tesszük a babérlevelet és a kikapart karalábéhúst, majd fedő alatt 20-25 percig pároljuk.
A fokhagymát összezúzzuk, és egy kevés olajon megfuttatjuk 1 ek finomra aprított kaporral. Alacsony lángon hozzáadjuk a joghurtot, és alaposan összekeverjük, és megsózzuk ízlés szerint. Felforraljuk, és ha túl sűrű, átkanalazunk a karalábék főzőlevéből, és azzal hígítjuk.
Ha megfőtt a karalábé, a mártással körítve tálaljuk. A tetejét megszórjuk friss, aprított kaporral.