Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött karalábé currys joghurtban

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 karalábé
  • 30 dkg darált sertéshús vagy pulykahús
  • 10 dkg rizs félig megfőzve
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl joghurt
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 teáskanál currypor
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A karalábét megtisztítjuk, félbevágjuk, óvatosan kivájjuk a közepét, majd félretesszük a kivájt darabokat.

    A félig megfőtt rizst összekeverjük a darált hússal, a vöröshagymával, az aprított fokhagymával, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Alaposan összegyúrjuk, majd ezzel a töltelékkel a kivájt karalábékat lazán megtöltjük. A maradék töltelékből gombócokat formálunk.

    Egy lábosba tesszük a megtöltött karalábékat, a gombócokat és a kivájt karalábédarabkákat is. Annyi zöldségalaplével engedjük fel, ami épp ellepi, és fedő alatt kis lángon puhára főzzük.

    Ha megfőtt, a lábosból szűrőkanállal kiszedjük a töltött karalábékat és a gombócokat is. A joghurtot elkeverjük a curryporral és a keményítővel. Hőkiegyenlítés céljából 1 dl főzőlével elkeverjük a joghurtos habarást, majd a főzőléhez öntjük, összeforraljuk. Visszatesszük a karalábékat és a gombócokat, megszórjuk bőven petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin