Elkészítés: A karajt kicsontozzuk /ebből lehet levest készíteni/. Bevágjuk, mint egy zsemlét, de nem vágjuk le, 1 cm maradjon. Megfordítjuk, és a másik felét is bevágjuk, így kapunk egy téglalapot. Amennyire lehet kiklopfoljuk, besózuk. A tejbe belenyomunk 2 gerezd fokhagymát, beletesszük a karajt. Egy éjszakát a hütőben pihentetjük, másnap alaposan lecsöpögtetjük.
A póréhagymát vékony karikára vágjuk, a sajtot lereszeljük, a sonkát vékony csíkokra szeljük, összekeverjük. Ezzel töltjük meg a karajt, feltekerjük, s egy madzag segítségével összekötjük. Tepsibe rakjuk, alátesszük a zsírt, és fólia alatt 1 órát pároljuk 180 fokon, majd fólia nélkül 200 fokon még egy órát. Ha kész, 15-20 percet pihentetjük, levágjuk a madzagot, s felszeleteljük.
A körethez a krumlit megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Ha kész, leöntjük róla a vizet. A hús szaftját beleöntjük egy lábosba, s az apróra vágott hagymát megpároljuk ebben a zsírban. Mikor már üveges, beleforgatjuk a krumplit.
A salátához a paradicsomot, a hagymát és a mozzarellát felkarikázzuk, tálba rétegezve fűszerezzük (só, színes bors, oregánó), hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.