Elkészítés: A darált húst, a rizst, a fokhagymát, a köményt, az őrölt paprikát, a tojást és a sót jó alaposan összegyúrjuk. Kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek, majd a leforrázott kelkáposztalevelekbe göngyöljük.
Az edény aljára olvasztott zsírt teszünk, erre szórjuk a savanyú káposzt 1/3 részét. Erre rásorakoztatjuk töltelékeket (szármát), megint egy réteg káposzta, majd a maradék szárma következik. Rászórjuk a maradék káposztát, megszórhatjuk a tetejét pirospaprikával, esetleg liszttel, de ezt el is hagyhatjuk. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd feltesszük főni. Főzés közben sűrűn forgatva megrázogatjuk. Ezt bográcsban a legjobb csinálni még gázon is.
Mikor kész, hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre