Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

 Töltött káposzta - paleósan

Hozzávalók

  • 35 dkg darált hús
  • 20 dkg cukkíni reszelve, kifacsarva
  • fokhagyma reszelve
  • bors
  • 4-5 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 3 ek kókuszzsír vagy sertészsír
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1,2 kg savanyú káposzta

Elkészítés

    1. A darált húst, a cukkinit, a fokhagymát és a tojást egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk ízlésünknek megfelelően, majd jól elkeverjük.
    2. A hagymát megpucoljuk, és egy fazékban, némi zsiradékon picit megpirítjuk, levesszük a tűzről, majd egy marék káposztát rádobunk, elkeverjük, ez után jöhet a fűszerpaprika, jól elkeverjük ezt is, majd 2-3 marék káposztát szépen elhelyezünk a fazék alján. Erre rátesszük rá a húsmasszából készített 7-8 gombócot.
    3. A gombócokat a maradék káposztával betakarjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ne lepje el. A tetejére helyezzük a babérleveleket és közepes tűzön elkezdjük főzni. kb. 20 perc után a kisebbre vesszük a lángot és még 1-1,5 órát főzzük. 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin