Töltött káposzta Paleo módra

default user icon

Hozzávalók

  • 6 db savanyított káposztalevél
  • 50 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • 50 dkg savanyított káposzta
  • 1 tk őrölt csemegepaprika
  • 20 dkg füstölt oldalas
  • 1 csipetnyi só

Elkészítés

    1.

    Összekeverjük a darált húst a tojással és a sóval. Elosztjuk hat felé, minden egyes darabot beletekerünk egy-egy káposztalevélbe úgy, hogy a levél torzsájánál kezdve kezdjük feltekerni, majd a két végét benyomjuk.

    2.

    Egy lábas aljába teszünk a káposztából egy maréknyit, erre rátesszük a füstölt húst, majd szorosan egymás mellé ráhelyezzük a töltött káposztákat. A tetejére helyezzük a maradék savanyított káposztát, megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet épp ellepje.

    3.

    Nagy lángon gyorsan felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük még 30-40 percig, míg a káposzta puha lesz. Melegen tálaljuk. 

Megjegyzés

G.Szabó Klára: Tej-, cukor- és lisztmentes ételek recepteskönyve – Gyakorlati tanácsok kezdő palósoknak, SpringMed Kiadó Kft.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin