Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karácsonyi töltött káposzta egészségesen

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg darált pulykamell
  • 20 dkg darált sertés lapocka
  • 15 dkg barna rizs vagy köles
  • 10 db savanyú káposztalevél
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 3 dl paradicsomkonzerv (elhagyható)
  • 2 ek szalonnazsír (füstölt, kisütve)
  • 1 ek növényi olaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 ek pirospaprika
  • 6 gerezd fokhagyma
  • bors
  • fűszerkömény
  • borsikafű
  • 5 db babérlevél
  • 6 ek görög joghurt a tálaláshoz

Elkészítés

    1. A barna rizst 2,5-3-szoros/a kölest 2-szeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük. A töltelékhez összekeverjük a húst, a zúzott fokhagyma felét (3 db), a pirospaprikát, sót, borsot egy tálban és hozzáadjuk a főtt barna rizst/kölest. Ezzel megtöltjük, majdfeltekerjük a káposztaleveleket.
    2. Egy nagy lábasban a szalonnazsíron és olajon megpirítjuk az aprított vöröshagymát és lehúzzuk a tűzről, ezt is pirospaprikázzuk, fűszerezzük köménnyel, 1-2 babérlevéllel, zúzott fokhagymával és kevés vízzel felöntjük.
    3. Egy edény aljára helyezünk egy sor vágott és kimosott savanyú káposztát, egy kevés fűszerrel meghintjük, majd 2-3 db töltött levél következik, és addig ismételjük a rétegezési folyamatot, még el nem fogynak a hozzávalók. A tetejét mindegy, mivel zárjuk.
    4. Felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem elfedje (ha paradicsomlevet használunk, aztkeverjük el a vízzel,és úgy adjuk hozzá) majdlassú tűzön, fedővel lefedve főzzük puhára kb. 2-2,5 óra alatt. Mivel az alapanyag sós, így rétegezés közben csak keveset sózzunk!

      A 45 LEGJOBB TÖLTÖTT KÁPOSZTA RECEPT - TALÁLD MEG A TÖKÉLETESET KARÁCSONYRA! >>> 

      KARÁCSONYI TÖLTÖTT KÁPOSZTA >>> 

      KARÁCSONYI RECEPTEK, ÜNNEPI ÉTELEK >>> 

Megjegyzés

Forrás: Alakorvoslás program / Dr. Farkas Kitti testsúlycsökkentő programja

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin