Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött káposzta háromféle húsból

default user icon

Hozzávalók

  • 2 fej káposzta (édes)
  • 3 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 1 fej fokhagyma
  • mangalicazsír
  • 1 kg sertéslapocka
  • 1 kg vaddisznóhús
  • 1 kg szarvasborjú comb
  • 40 dkg szalonna
  • 3 db tojás
  • 3-4 maréknyi rizs
  • 1 ek csombor (borsikafű)
  • pirospaprika
  • majoránna
  • bors
  • ételízesítő
  • 3-4 ek tejföl
  • 3 db babérlevél
  • 3 ek sűrített paradicsom
  • 3 ek kukoricaliszt

Elkészítés

    1. A  káposztafejeket sós vízben előfőzzük, leveleit óvatosan leválasztjuk, a vastag szárrészét kivágjuk. A főzölevet félretesszük.
    2. Az apróra kockázott vöröshagymát zsíradékon lepirítjuk. A fokhagymát aprítjuk.
    3. A húsokat a szalonna felével ledaráljuk, hozzátesszük a lesütött hagyma felét, az aprított fokhagyma felét, a tojást, a rizst, a csombor felét, pirospaprikát, majorannát, sót, borsot, ételízesítőt. Végül a tejföllel lazítjuk a masszát.
    4. Betöltjük a leveleket. A visszamaradt sülthagymához hozzákeverjük a pirospaprikát, fokhagymát, sűrített paradicsom ot, babérlevelet, a maradék csombort, sót, borsot, ételízesítőt, és a megmaradt, fellaskázott káposztát. A visszatartott szalonnánkat is felszeleteljük.
    5. Nagy fazékba rétegezünk: alulra a káposztanyesedék fele, erre jön a szalonna szeletek fele, majd az összes tölteléket rendezzük el, ismét rakjunk rá szalonnát, legfelülre pedig a káposztanyesedék kerül. Mindezt felöntjük az előfőzőlével, éppen, hogy ellepje. Nagy lángon főzni kezdjük, a forráskor visszavehetjük. A forrástól számítotva kb. 100 perc múlva ellenőrizhetünk egy tölteléket.
    6. Ha főttnek véljük zsíradékkal, kukoricaliszttel, pirospaprikával rántást készítünk, és besűrítjük. További negyed órát csendes tűzön összefőzzük.

    KLASSZIKUS TÖLTÖTT KÁPOSZTA >>> 

     

Megjegyzés

A töltelék gazdagon húsos, nem a rizs van túlsúlyban! Az étel gluténmentes.

Csortos Marcsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin