Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött káposzta hagyományosan

90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

  1. A vöröshagymát zsírban megpirítjuk, a felét kivesszük a töltelékhez. A darált húst összekeverjük a tojással, a félig megfőtt rizzsel, a pirított vöröshagymával, a reszelt fokhagymával, sóval, borssal, majd belegöngyöljük a káposztalevelekbe. (Ha nem kapunk savanyított leveleket, az édes káposzta torzsáját vágjuk ki, tegyük fel főni ecetes, sós vízben, főzés közben sorban leválnak a levelei.)
  2. A maradék pirított hagymát megszórjukpirospaprikával, teszünkrá egy kevés savanyú káposztát, rátessszüka füstölt oldalast (kicsitbeáztatjuk, hogy ne legyen túl sós), majd ismét káposzta jön, azután sorban a töltött gombócokat, a tetejére káposzta kerül. Felöntjükvízzel, sózzukborsozzuk, köményt szórunkrá és beletessszüka babérlevelet is. 160 fokos sütőben, lefedve 2 órát pároljuk.
  3. Pirított szalonnával, tejföllel tálaljuk.

TÖLTÖTT KÁPOSZTA CSERÉPEDÉNYBEN >>> 

DIÉTÁS TÖLTÖTT KÁPOSZTA >>> 

TÖLTÖTT KÁPOSZTA (GOMBÓCOS) >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss